GIPSY KINGSI U SARAJEVU

Krajem sedamdesetih braća André i Nicolas Reyes, sinovi priznatog flamenco umjetnika Josea Reyesa, osnovali su grupu Gipsy Kings te ubrzo postali iznimno cijenjeni glazbenici i tražena glazbena atrakcija u cijelome svijetu. “Gipsy Kings” njihov istoimeni najpoznatiji album, objavljen 1989. godine proveo je 40 tjedana na top ljestvicama te im je to donijelo veliku popularnost diljem Europe, Amerike i Bliskog Istoka. Na krilima svjetske slave Gipsy Kings su se 2014. godine razdvojili u dvije zasebne frakcije – grupu Nicolasa Reyesa i Andréa Reyesa. André Reyes s deseteročlanim bendom nastavlja karijeru izvodeći najveće hitove iz Gipsy Kings glazbenog kataloga koje će izvesti i 20. februara u Sarajevu u dvorani Mirze Delibašića.

Osnivaču grupe GIPSY KINGS, Andréu Reyesu kao gitaristu i pjevaču pridružili su se cijenjeni glazbenici kao što su Mario Reyes i Chico Castillo te zajedno stvaraju glazbu koja publiku navodi na ples. Na trenutno aktualnoj turneji “Gipsy Kings by André Reyes” oduševljavaju publiku diljem svijeta svojim “Tour Gipsy Unidos” repertoarom, a rasplesat će vas i uz svjetsku poznate hitove kao što su “Bamboleo”, “Volare”, “La Dona” i mnogi drugi!

Gipsy Kings by André Reyes francuska je glazbena grupa čiji članovi su španjolskog podrijetla te pjevaju na španjolskom jeziku. U svojoj glazbi kombiniraju tradicionalni flamenco, pop te druge autohtone glazbene oblike kao što je katalonska rumba.

Danas je, s više milijuna prodanih nosača zvuka diljem svijeta, André Reyes zahvaljujući samostalnom radu i radu u grupi, jedan od najpoznatijih i najcjenjenijih predstavnika flamenco rumbe.

Ulaznice su u prodaji na platou Skenderije, na blagajni BKC-a te u sistemu Kupikartu.ba