Iako i dalje mislimo kako se ni jedan bazen ne može mjeriti s morem, plivajući ovim male su šanse kako bi vas mogla smetati gužva u vodi. Naime, bazen privatnog resorta San Alfonso de Mar prostire se na površini od oko osam hektara, a sadrži ukupno 66 milijuna galona filtriranog mora iz Tihog okeana.

S trona najvećeg bazena na svijetu zbačen je 2015. godine od strane hotela Citystars Sharm el Sheik iz Egipta, koji je s površinom od 12.5 hektara proglašen najvećim, a taj se podatak nalazi i u Guinnessovoj knjizi rekorda.

Unatoč tome, čileansko vodeno čudo i dalje je vrlo posjećeno. Da se u njemu nećete samo brčkati, govori i podatak da mu je maksimalna dubina 3.5 metara. U njemu možete roniti, a postoji mogućnost i bavljenja skijanjem na vodi.

No, od svih podataka, ipak je daleko impresivniji onaj koji se tiče veličine – bazen je velik kao 6 hiljada standardnih bazena. Posebnu draž cijelom bazenu daje njegova tirkizna boja, a temperatura vode iznosi 26 stepeni, tako da se ovdje znatno ugodnije, ali i sigurnije kupati nego u okeanu.

Bazen je inače otvoren 2006., točno nakon pet godina građenja, a za cijeli je projekt utrošeno između 1,5 i 2 milijarde dolara.