Who See “Triple Double”

Na globalnom prvenstvu najelitnijih košarkaških timova svijeta, koje se održava u Manili, tri zemlje iz naše regije će se nadmetati: Srbija, Slovenija i Crna Gora. Specifičnost ovog prvenstva jeste to da će Crna Gora dobiti muzičku potporu od dua Who See. Ovaj poznati hip-hop dvojac, čiji članovi su Dejan Dedović Dedduh i Mario Đorđević Noyz, nedavno su izdali novu numeru sa spotom pod nazivom “Triple Double”.

Ako ste dovoljno upoznati s košarkom, svakako ćete prepoznati da je naziv pjesme referenca na impresivne igračke statistike – kada igrač zabilježi dvocifren broj u tri kategorije, poput poena, skokova i asistencija. Pjesmu prati zanimljiv spot, a odgovoran za režiju i montažu je Srđan Stanojević. Dedduh i Noyz su autori teksta pjesme koja sadrži stihove kao što su:

“Kad igramo košarku, ritam je nezaustavljiv, Dvostruki koraci i snažne zakucavanja. Kad smo u napadu, zvuk table je glasan, Brza obrana, ne prepuštamo ništa slučaju.”

Svečano otvaranje Mundobasketa obilježila je utakmica između Angole i Italije 25. augusta u 10 sati po srednjeevropskom vremenu. Aktualni prvak je reprezentacija Španije.

Ukupno će 32 tima pokazati svoje vještine na ovom košarkaškom događaju. Polufinalne i finalne utakmice će se odigrati u veličanstvenoj MOA areni u Manili koja može primiti 55.000 posjetilaca. Treba napomenuti da će ovaj globalni košarkaški događaj trajati sve do 10. septembra.