Zuckerbergov otac nije Marka, kao ni ostalu djecu, po svaku cijenu prisiljavao da se upišu na fakultet. Dao im je zanimljiv izbor i alternativu – ili studiranje ili će im, vjerovali ili ne, kupiti franšizu za McDonald’s i njih staviti na čelno mjesto. Da je kojim slučajem umjesto fakulteta odabrao drugu opciju i krenuo u posao s ugostiteljstvom, financijski bi vjerojatno dobro prošao, no, jasno, ne bi bio ni blizu pozicije na kojoj je sada.

Mnogima bi vođenje McDonald’sa vjerojatno bila bolja investicija i prilika za uspjeh, no 2002. godine Mark Zuckerberg ipak se odlučio za fakultet, a ono što je posebno zanimljivo, na kraju je odustao od studija. Naravno, s obzirom na to da je postigao tako veliki uspjeh s Facebookom, nije teško zaključiti da se njegovi roditelji ne ljute na njegov odabir i činjenicu da se umjesto fakulteta odlučio za vlastiti biznis.

Koliko je Zuckerbergov otac, koji je po zanimanju zubar, htio uložiti u franšizu poznatog lanca brze prehrane, nije poznato, no prema nekim informacijama s početka vijeka, ta je cifra tada iznosila između milion i dva miliona dolara. Što se godišnje zarade tiče, prosječan godišnji profit vođenja takvih franšiza prije nekoliko godina u SAD-u iznosio je oko 90 hiljada dolara, iako su te brojke za McDonald`s često i veće.