Zlatan Ibrahimović i roditelji

Kad je poznati britanski novinar Piers Morgan obznanio da će u njegovoj emisiji “Uncensored” gostovati Zlatan Ibrahimović, očekivano je izazvao veliko zanimanje javnosti. Zlatan je tokom emisije otvoreno progovorio o brojnim intimnim temama, uključujući i odnos s roditeljima.

Zlatanovo djetinjstvo obilježili su izazovi; njegovi roditelji su prekinuli brak dok je bio tek dječak od dvije godine. Njegova majka se trudila odgajati ga radeći različite poslove, dok su živjeli u naselju pretežno nastanjenom imigrantima. Bez obzira na sve, Ibrahimović je od malih nogu bio prepun samopouzdanja, uvjeren u svoj budući uspjeh.

Tokom razgovora, Morgan je upitao Ibru s kim je bio bliži – majkom ili ocem. Zlatan je odgovorio: “Imam bliži odnos s majkom. Moj odnos s ocem nije se promijenio, nije tako srdačan kao s majkom. Razlog su dva jaka karaktera. Veoma sam sličan svom ocu. Kada se sukobljava sa mnom, zapravo se bori s vlastitim odrazom, a toga nije svjestan. Baš kao što je on mene oblikovao, tako sam i ja postao poput njega”, izjavio je Zlatan.

Osvrćući se na svog oca, Ibrahimović je ispričao anegdotu: “Jednom prilikom je posjetio moju garažu gdje držim brojne luksuzne automobile. Upitao me: ‘Zašto ih držiš? Trebao bi ih prodati’. Odgovorio sam: ‘Svako se bavi svojim poslom. I ti i ja smo isti”, dodao je.

Da podsjetimo, Zlatan Ibrahimović, rođen 1981. godine u Malmou, je sin bosanskog oca, Šefika, i hrvatske majke, Jurke. Njegovo djetinjstvo bilo je obilježeno razvodom roditelja. Odrastao je u naselju Rosengård gdje su se većinom smještali imigranti, dok je njegova majka radila kao čistačica. No, njegova impresivna karijera donijela je i određene prednosti njegovoj porodici.