Zdravko Čočić u Tuzli

Zdravko Čolić, jedna od najvećih regionalnih muzičkih zvijezda, sinoć je izveo sjajan nastup u dvorani Mejdan u Tuzli. Taj koncert će sigurno dugo ostati u sjećanju jer je bio pravi spektakl, a prisustvovalo mu je skoro sedam hiljada posjetitelja.

Prije pet godina, legendarni Čola je imao svoj posljednji nastup u gradu soli, i večeras je bilo jasno koliko je publika željna njegovih izvedbi. Mejdan je bio ispunjen do posljednjeg mjesta.

Gromoglasni aplauzi su često nagradili Čoline interpretacije, što je potvrdilo da je on istinska muzička zvijezda koja sija punim sjajem čak i nakon pet decenija vrhunske i energične karijere. Njegov nastup je započeo numerom “Mjerkam te”, koja je odmah izazvala ogromne ovacije publike, a zatim su uslijedili dobro poznati hitovi poput “Produži dalje”, “Ti živiš u oblacima”, “Krasiva”, “Pisat ću joj pisma”, “Jedina”…

Interesovanje za Zdravkov koncert u Tuzli je bilo ogromno, a sve ulaznice su bile rasprodane vrlo brzo. Ukupno je prisustvovalo skoro sedam hiljada ljudi.

Regionalna zvijezda je već najavila da trenutno radi na novom albumu koji će biti objavljen do kraja godine. U međuvremenu, on će izdati nekoliko singlova kako bi obradovao svoje fanove.

Treba napomenuti da će Zdravko Čolić imati još jedno bh. gostovanje – koncert na stadionu Pirota u Travniku zakazan je za 5. augusta ove godine