Sarah Jessica Parker odabrala torbu godine

Sarah Jessica Parker, slavna dama stila, uputila je modni svijet na jedan jedinstveni modni dodatak – torbu godine, koju potpisuje dizajnerica koja je javnosti još uvijek relativno nepoznata. Njen naziv je Maria Gabriela Duque, a ona stoji iza izuzetno cijenjenog dizajna torbe pod imenom Emma, izrađene od kaktusove kože, koja je nedavno osvojila prestižnu nagradu Etsy Design Award 2023.

Među bezbroj prijavljenih kreacija, Parkerova, koja je utjelovila nezaboravnu modnu ovisnicu Carrie Bradshaw na TV-u, odabrala je upravo Emmu. “Maria mi je fascinantna jer njen dizajn torbe donosi inovaciju, odudara od uobičajenog”, podijelila je svoje mišljenje Parker za InStyle.

Emminu svestranost slavna glumica posebno cijeni. Može se nositi preko ramena, kao remen ili koristeći gornju ručku, a pritom je funkcionalna i stilski privlačna. Parker je naglasila koliko cijeni jednostavnost u dizajnu, izbjegavajući nepotrebne ukrase. “Emmaje prilično čist dizajn. Maria je uspjela unijeti boju na vrlo promišljen način, što smatram impresivnim”, izjavila je ona.

Izumiteljica torbe, Maria Gabriela Duque, nekadašnja elektroinženjerka koja je postala modna dizajnerica, zaslužna je za ovu upečatljivu kreaciju koja kombinira tehničku preciznost i kreativnu viziju. Ta specifična kombinacija pomogla joj je da osvoji glavnu nagradu od 25.000 dolara.

Duque je tijekom svog obrazovanja i rada u inženjeringu konstantno flertovala s modom. Još kao tinejdžerica, uz pomoć majke, dizajnirala je svoju prvu torbu, želeći šik torbu koja može primiti sve njene školske knjige. Inspiraciju za dizajn nagrađene torbe Emma našla je u staroj drvenoj narukvici, dok su ostali ključni elementi uključivali održive materijale i vizualne reference na prirodu.

Sarah Jessica Parker i Dayna Isom Johnson, stručnjakinja za trendove na Etsyju koja je sa Parker ocijenila ovogodišnje Etsy Design Awards, složile su se oko izuzetnosti ove torbe. Maria Gabriela Duque pri tom nije zanemarila ni cijeli životni ciklus svojih kreacija, podižući svijest o održivosti – trend koji nikada neće izaći iz mode.