Pomoć Luke Dončića Sloveniji

Luka Dončić, poznati košarkaš Dallas Mavericksa, iskoristio je svoju humanitarnu fondaciju da pruži pomoć najpogođenijim dijelovima Slovenije, koja je nedavno pretrpjela razorne poplave. Dončić, koji je bio među prvima koji su priskočili u pomoć svojim sugrađanima u ovim teškim trenucima, osigurao je neophodna sredstva kroz svoju fondaciju, stupajući u kontakt sa lokalnim samoupravama.

Iz fondacije Luka Dončić javljaju: “Duboko smo potreseni zbog katastrofalnih poplava koje su unijele haos u Sloveniji, razarajući domove i oduzimajući živote. Radimo sa lokalnim vlastima kako bismo im pružili potrebnu podršku i nastavićemo to činiti koliko god bude potrebno. Izražavamo najdublju zahvalnost svim vatrogascima, spasiocima na terenu i svima koji su riskirali svoje živote pružajući pomoć onima kojima je najpotrebnija. Držeći u mislima i srcima sve one u Sloveniji koji su izgubili svoje domove u ovim strašnim poplavama, posvećeni smo pružanju svake moguće pomoći.”

Da podsjetimo, veliki dio Slovenije je preplavljen vodom, brojna sela su izolirana od ostatka svijeta, a nekoliko rijeka je prešlo svoje korito. Uz to, situacija je najkritičnija u Štajerskoj, Koruškoj i Gorenjskoj regiji, gdje je zabilježen i određen broj žrtava.