Podrška Nedimu Sladiću

Nedim Sladić, ugledni bh. meteorolog, izrazio je svoju zabrinutost zbog negativnih kritika i pritisaka na društvenim mrežama. Unatoč teškoćama, Sladić je odlučan nastaviti se posvetiti meteorologiji, ali razmišlja o distanciranju od planiranih aktivnosti zbog negativnih tvrdnji koje štete ugledu ove nauke. Krajnje je odlučan u svojoj misiji da slijedi naučne činjenice i da podijeli stečeno znanje sa drugima, ali izražava razočaranje zbog trenutnog stanja.

 

Dragi Nedime,

Tvoj strastven i predan rad je nešto što treba da se cijeni i slavi, a ne da se kritikuje. Kao najpoznatiji meteorolog u Bosni i Hercegovini, utjecaj koji imaš je nemjerljiv. Tvoj profil na društvenim mrežama pruža širokoj publici priliku da nešto nauče i da ostanu u toku sa najnovijim vremenskim uvjetima. To je usluga koju ti pružaš našoj zemlji i mi ti smo neizmjerno zahvalni na tome.

Razumijem da se suočavaš sa negativnostima i pritiscima, posebno kada se trudiš da obavljaš svoj posao na najbolji mogući način. Ali želim te podsjetiti da kritika dolazi često iz nerazumijevanja. Mnogi možda ne shvataju kompleksnost i apstraktnost meteorologije kao nauke, ali to ne umanjuje vrijednost tvojeg rada.

Tvrdnje koje osporavaju ugled ove nauke su zaista neosnovane i neprihvatljive. Ali, kao što si sam rekao, tvoja misija je da slijediš naučne činjenice. To je hrabro i plemenito i trebaš biti ponosan na to.

Tvoj studij u Velikoj Britaniji je bio intenzivan i izazovan, ali isto tako vrlo vrijedan. Podijeliti stečeno znanje sa drugima je velika stvar. Sjeti se, znanje je moć, a darivanje znanja je najveća darovitost.

Također, želim te podsjetiti da uvijek ima ljudi koji cijene tvoj rad. Mnogi od nas su zahvalni za sve što činiš i podržavamo te u tvojoj misiji. Nemoj dozvoliti da te nekoliko negativnih glasova obeshrabri.

Za kraj, želim te podsjetiti da uvijek trebaš brinuti o sebi. Balansiranje između poslovnih obaveza i ličnog vremena je ključno. Nemoj zaboraviti da odvojiš vreme za sebe.

Svaka tvoja pobjeda je naša pobjeda, a svaki izazov sa kojim se suočavaš, suočavamo se i mi. Uvijek ćeš imati našu podršku.

Srdačan pozdrav,

 

redakcija INFOBER.BA

P.S.

Više mi vjerujemo tebi kad kažeš kako će biti sutra, nego punom sastavu političara.  Zato imaš našu podršku.