Piaget zlatara meta pljačke

U utorak, tokom vremena za ručak, prestižna draguljarnica Piaget koja se nalazi u Rue de la Paix u srcu Pariza, bila je meta pljačke. Iz pouzdanih policijskih izvora i od strane tužiteljstva Pariza saznaje se da su za ovaj napad sumnjive tri osobe koje su pobjegle s nakitom čija se vrijednost procjenjuje između 10 i 15 milijuna eura. Rue de la Paix i Place Vendome, smješteni u epicentru francuske prijestolnice, globalno su prepoznati po trgovinama koje prodaju luksuzni nakit i satove najprestižnijih marki.

Prema izjavama policijskog izvora, tijekom incidenta niko nije povrijeđen. Istraga je trenutno u toku, kako je potvrdilo tužiteljstvo. Prema preliminarnim podacima iz istrage, uključene su tri osobe, od kojih je najmanje jedna bila naoružana.

Posljednji oružani napad na luksuznu zlatarnicu u Parizu dogodio se 29. aprila. Tada su tri osobe koje su stigle na motoru upale u zlatarnicu Bulgari na Place Vendome. Dva napadača bila su naoružana dugim cijevima, kako je naveo policijski izvor, a pritom je zaštitnik zadobio udarac. Procjenjuje se da je šteta “nekoliko milijuna eura”.