Novo od Magnifica iz kuhinje Pešut

Specijalno izdanje, Magnificova muzika za kafanu i pozorište „Kafana Ljubljana“ od sada je dostupna na svim muzičkim platformama.

Robert Pešut – Magnifico i njegov brat Aleksander Pešut – Schatz! poznat su tandem koji komponuje muziku za filmove. U poslednje vrijeme producirali su muziku za film i seriju „Vera“, klasik „Montevideo“, kao i novi film Dragana Bjelogrlića – „Lančana reakcija“.

Prošle godine prihvatili su poziv reditelja Vita Tauferja, da dodaju svoj autentični pečat muzici moderne verzije Sofokleove drame „Edip“ kojom je otvorena sezona predstava u Jugoslovenskom dramskom pozorišu. Na taj način je u studiju „Dom Svobode“ u Tivoliju u Ljubljani nastalo pet numera kompnovanih u duhu kafanskih balada, punih emocija, a koje se u predstavi izvode uživo na pozornici i na taj način dodatno obogaćuju predstavu.

Dok se u ljubavnim tekstovima bore eros i tanatos, u zvuku se izdvaja tradicija kafanskog tria – harmonika, kontrabas i gitara. Uz Magnifica na vokalu, na kontrabasu se mjenjaju Jan Gregorka i Vanja Dizdarević, dok Nedžad Rovčanin svira gitaru, a Mirza Zembo harmoniku.

Oduševljena publika i ekipa koja radi na predstavi bili su povod da pesme izađu i na albumu koji je Magnifico simbolično nazvao „Kafana Ljubljana“, muzika za kafanu i pozorište. Nadamo se da ćemo uskoro imati priliku ugostiti predstavu, a naročito se radujemo novom proizvodu iz kuhinje Pešut.

Lista pesama na albumu „Kafana Ljubljana“: Rakija; Ljubav prokleta; Gatala mi;Nisi za mene ti; Udri po tamburi.