Novi Seiko

SEIKO se protekle godine usredotočio na širenje obnovljene linije King Seiko, želeći zauzeti mjesto između standardnog Seika i prestižnog Grand Seika. Početkom ove godine, ovaj renomirani japanski proizvođač satova predstavio je dva modela King Seiko standardne linije s distinktivno tanjim dizajnom kućišta. Nedavno je također otkriven još tanji model pod imenom King Seiko SJE095.

Dizajn ovog sata vuče inspiraciju iz King Seiko KSK modela iz 1965. godine, koji je s oštrim kutovima i visokim funkcionalnostima postavio standard za King Seiko liniju. Njegovo kutno i precizno oblikovano kućište ima raskošno polirane plohe koje prelijepo reflektuju svjetlost.

Ključna karakteristika ovog sata je brojčanik koji odražava oblik latica cvijeta krizanteme, jednog od simbola Japana. Delikatni uzorci na brojčaniku stvaraju prepoznatljivu igru svjetla i sjene.

Zahvaljujući Seikovom preciznom mehanizmu 6L35, novi King Seiko je tanji nego ikad, čak i s automatskim mehanizmom i prozorčićem za datum. Ovo je postignuto zahvaljujući inovacijama u izradi kućišta.

Ovaj elegantni sat ima rezervu rada od 45 sati i dolazi s nehrđajućim čeličnim kućištem i narukvicom, dok ga štiti safirno staklo s antirefleksnim premazom. Sa promjerom od 38.6 mm i debljinom od 10.7 mm, ovaj sat je vodootporan do 50 metara. Uz sat se također isporučuje kožni remen.

Bit će dostupan kao ograničeno izdanje od 600 komada, u Seiko prodavnicama i odabranim trgovinama širom svijeta, počevši od listopada 2023. godine. Cijena ovog ekskluzivnog sata u Europi iznosi 3500 eura.