Novi Aston martin

Stiže posebna “specijalka” Aston Martin-a s 5,2-litarskim V12 motorom i 6-stepenim ručnim mjenjačem.

Britanska automobilska kompanija, Aston Martin, obilježava svoj 110. rođendan predstavljanjem posebnog i ograničenog supersportskog modela pod nazivom Valour. Inspiracija za ovaj model dolazi iz Aston Martin-a V8 Vantage iz sedamdesetih i osamdesetih godina.

Valour dolazi s karbonskom Coupé karoserijom koja skriva najnoviju verziju 5,2-litarskog V12 motora s dva turbopunjača. Motor razvija impresivnih 715 konjskih snaga i 753 Nm obrtnog momenta.

Za zaustavljanje brinu karbonsko-keramičke kočnice s diskovima promjera 410/360 mm (naprijed/nazad). Ovjes je također novorazvijen s adaptivnim amortizerima i stabilizatorima. Prijenos snage na zadnju osovinu prenosi se putem ručnog 6-stepenog mjenjača, što će oduševiti tradicionaliste.

Valour će biti proizveden u samo 110 primjeraka i bit će postavljen na jedinstvenim 21-inčnim aluminijskim felgama s gumama Michelin Pilot Sport S5. Kupci će imati mnogo mogućnosti za personalizaciju, jer je Aston Martinov Q odjel pripremio paletu dodatnih boja karoserije i mnogobrojne opcione elemente za karoseriju i unutrašnjost.

Treba napomenuti da je Valour posljednji model Aston Martin-a koji će biti pokretan 12-cilindarskim motorom. Proizvodnja je već počela, a prve isporuke kupcima planirane su u četvrtom kvartalu. Detalji o performansama još uvijek nisu objavljeni. Cijena Valour-a, bez opcija iz Q odjela, iznosi nešto više od 975.000 eura.