Disco Gripa: Retro groznica koja trese Sarajevo već dvije decenije

Priča o Disco Gripa započinje još 2002. godine u srcu kampusa Univerziteta u Sarajevu, u klubu Access. Ono što je počelo kao humoristična parodija na “Saturday Night Fever”, ubrzo je evoluiralo u redovnu mjesečnu tradiciju. Iako su se počeci obilježavali povremenim dešavanjima, Disco Gripa je postala ključna mjesečna manifestacija koja okuplja sve discoljubce.

Danas, u Sarajevu, teško je pobjeći od zarazne disco groznice koju je donijela Disco Gripa. Amfiteatar Doma mladih već mjesecima postaje epicentar ove disco-euforije, gdje se okuplja velik broj fanova ovog retro pokreta.

Svaka priča ima svog junaka, a Disco Gripa svog kreatora – Dino Ćatović, poznatiji kao DJ Nodi. Osim što je osnivač ovog čuvenog klupskog dešavanja, Dino je i voditelj i radijski DJ s preko dvadeset godina iskustva. On je duša i srce ovog fenomena, osoba kojoj možemo zahvaliti što je Sarajevo zaraženo ovim posebnim disco-virusom.

Za sve one koji žele osjetiti čari Disco Gripe, tradicionalni mjesečni događaj se održava u Amfiteatru Doma mladih. Sljedeći na redu je 7. oktobra, s početkom u 22 sata, i kao uvijek, ulaz je besplatan.

Disco Gripa nije samo događaj; to je kultura, to je pokret. I dok se trendovi mijenjaju, Disco Gripa, pod vodstvom DJ Nodija, ostaje vjerna svom jedinstvenom ritmu i energiji koja je postala simbol noćnog života Sarajeva.