Zaljubljeni Roberto Kavali

Vijest da je legendarni dizajner Roberto Kavali u osamdesetoj i drugoj godini postao otac zapanjila je svijet. Dok su mnogi mislili da je to samo glasina, sam Kavali je potvrdio vijesti. “Sandra je dobro, a naša divna beba, rođena prošle sedmice u Firenci, zove se Đorđo, po mom ocu. Bio je to emotivan trenutak kada sam ga prvi put ugledao. Moj otac, koga su nacisti ubili u Kavrilji dok sam ja bio dijete od četiri godine, nosio je isto ime”, izjavio je za časopis Novela 2000.

Ono što je ljude najviše iznenadilo nisu samo Kavalijeve godine, već i njegovo krhko zdravstveno stanje, pogotovo u svjetlu nedavne pandemije. Rijetki put kada je dizajner viđen u javnosti, primijećeno je da se teško kreće. Uvijek pored njega bila je 37-godišnja Sandra Nilson, koja je od njega mlađa skoro pola vijeka.

Par je u vezi od 2008. godine, a Sandra, bivša manekenka, često je bila obasipana luksuznim darovima. Prema nekim izvorima, Kavali joj je kupio čak i privatno ostrvo u Švedskoj vrijedno 2,2 miliona funti, kompletno s vilom i nizom dodataka. Sandra je živjela poput kraljice uz ovu modnu ikonu, a uprkos kritikama zbog razlike u godinama, njihova veza nikada nije bila jača.

Kada je Sandrina karijera kao model počela da jenjava, njezina veza s Kavalijem cvjetala je sve više. Ova švedska ljepotica, rođena 17. februara 1985., započela je svoju modnu karijeru vrlo rano. U 14. godini talent skauti su je primijetili, a tokom godina osvojila je brojne nagrade, uključujući i titulu Plejboj modela. Upoznavši Kavalija 2014., nakon njegovog razvoda, njihova priča postala je prava bajka.

I dok mnogi pretpostavljaju da je glavni motiv njihove veze novac, Kavali je uvijek isticao da je Sandra prvo bila njegova inspiracija i muza prije nego što su emocije procvjetale. Unatoč nekim nepristojnim komentarima na internetu, dizajner je otvoreno govorio o svojoj zahvalnosti za Sandrinu podršku kroz godine.