Vjenčanje godine

U subotu će se održati vjenčanje Brooklyna Beckham (23) i Nikole Peltz (27) koji će sudbonosno “da” izgovoriti na imanju njenih roditelja na Floridi.

I dok široj javnosti poznat život mladog Brooklyna, sina Davida i Viktorije Beckham, mnogi se pitaju ko je djevojka zbog koje će sin poznatog para potpisati i predbračni ugovor.

Nicol je kćerka biznismena i milijardera Nelson Peltz (79) i bivše manekenka Claudija Heffner (66). Ona ima šestero braće i jednu sestru.

Otac buduće mladenke vrlo je moćan biznismen te je godinama mudro ulagao i širio svoje poslovno carstvo. Danas je njegova vrijednost procijenjena na 2,3 milijarde dolara. Nelson je predsjednik američkog lanca brze hrane The Wendy’s Company i član odbora američkog diva za distribuciju hrane Sysco. Također je investirao u tvrtke kao što su Heinz, Domino’s Pizza, Tiffany & Co. i tvrtku za proizvodnju pića Snapple.

Osim veličanstvenog imanja na Floridi, Nicolina porodica posjeduje brojne druge nekretnine na području SAD-a. Vlasnici su vile u gradiću Bedfordu u predgrađu New Yorka, inače omiljenom dijelu Zapadne obale svih zvijezda i milijardera, a koja ima čak 27 spavaćih soba.

Svojoj odrasloj djeci Nelson je osigurao dom, pa je tako nedavno uručio ključeve nove kuće i Nicoli. Kupio joj je nekretninu na Beverly Hillsu, vrijednu 14 miliona dolara, u kojoj sada živi s budućim suprugom Brooklynom.Nicol je odrasla u New Yorku, gdje je pohađanja časova glume te se zainteresovala za u umjetnost, a kasnije je osigurala uloge u Manhattan Theatre Clubu. Nicolin filmski debi dogodio se u komediji “Deck the Halls” (2006.), u kojoj je igrala Mackenzie. Kasnije se pojavila u muzičkom spotu za pjesmu Miley Cyrus “7 Things”, objavljenoj 2008. godine, a glumila je lik Katare u filmu “The Last Airbender” (2010).

Njene ostale glumačke zasluge uključuju uloge u filmovima kao što su “Transformers: Age of Extinction” (2014), “Oure house” (2018) i “Holidate” (2020).

Vjenčanje godine očekuje se sutra na raskošnom imanju pored plaže u Palm Beach u vlasništvu njenog oca, a navodno vrijednom oko 90 miliona dolara.