Vinarija Coner – gdje Bilogora govori kroz vino
Na blagim brežuljcima između bukovih šuma i plodnih ravnica kroz koje teče Drava, u mjestu Jabučeta, smjestila se Vinarija Coner – mjesto gdje svaka čaša priča priču o miru, radu i ljubavi prema zemlji. Ovdje, gdje se mirisi šume stapaju s toplinom vinograda, Bilogora pokazuje svoje najplemenitije lice.

Vinarija Coner nastala je iz ideje da se spoji tradicija i suvremeni pristup vinarstvu. Obitelj Coner, na čelu s Marijanom Conerom, 2008. godine započela je sadnju vinove loze na 5,5 hektara, a već tri godine kasnije stigla je prva berba – dokaz da se strpljiv rad i znanje uvijek isplate. Danas vinogradi Conera obuhvataju oko devet hektara zemljišta, na položajima Jabučeta, Višnjevac i Sv. Trojstvo. Pomno odabrane sorte – od graševine i chardonnaya, preko traminca i sauvignona, do crnog pinota, lovrijenca i zweigelta – daju vina koja osvajaju i nepce i srce.

Posebnu pažnju Coner posvećuje vinu od trsa do čaše. U modernom podrumu s kontrolisanom mikroklimom nastaju vina koja zadržavaju svježinu, zdravlje i prepoznatljiv karakter Bilogore. Njihova Graševina Coner već je osvojila zlatne medalje na regionalnim izložbama – elegantno, pitko vino, savršeno uravnoteženo između svježine i voćne nježnosti. Traminac, Sauvignon i Klara Cabernet Sauvignon samo potvrđuju da se ozbiljna vina mogu stvarati i izvan velikih vinskih regija.
U sklopu vinarije nalazi se i restoran koji upotpunjuje doživljaj. Tamo se domaća jela pripremaju s modernim dodirom – ručno rađena tjestenina, specijaliteti s roštilja, jela ispod peke i svježi proizvodi s imanja i obližnjih gospodarstava. Restoran može ugostiti do 120 posjetilaca, dok galerija s pogledom na podrum nudi intimnu atmosferu za manje grupe. Uz čašu vina i miris bilogorske šume, svaki obrok ovdje postaje doživljaj.

Coner nije samo vinarija – to je mjesto gdje se rad i užitak susreću. U sklopu imanja nalaze se i apartmani, dječje igralište, ZIP-line i konjička staza koja prolazi kroz Bilogoru. Sve je zamišljeno tako da gosti pronađu mir, dožive prirodu i ponesu dio tog osjećaja sa sobom.
Vinarija Coner danas proizvodi između 40 i 50 hiljada litara vina godišnje – dovoljno da ostane butik vinarija s dušom, ali i dovoljno ozbiljna da bude prepoznata širom Hrvatske. Iza svakog vina stoji trud, znanje i emocija. A kad se to spoji u čaši – rezultat je onaj pravi bilogorski sklad koji se ne zaboravlja.

Vinarija Coner, Jabučeta (Bjelovar)
+385 91 12 11 292
✉️ vinarija@coner.hr
vinarija-coner.hr | Instagram | Facebook
