Sve je spremno za najveći distillery događaj u regionu „SPIRIT FEST SARAJEVO“

Ovogodišnji 9.Internacionalni festival žestokog pića i rakija „Spirit Fest Sarajevo“  nakon pauze od dvije godine održat će se danasu prelijepom ambijentu kongresne dvorane Hotela Holiday te će ugostiti veliki broj destilerija i kompanija iz Bosne i Hercegovine i Regiona.

 

Festival koji iz godine u godinu raste a koji je od velikog značaja za destilerijsku industriju, ugostiteljstvo i turizam postao je prepoznatljiv brend u BiH i regionu.

Interesovanje za predstavljanje na festivalu od strane izlagača je ogromno,ove godine će se predstavti oko 50 destilerija i kompanija koji su zastupnici poznati svjetskih brendova, mada mi kao organizacija nastojima da napravimo određenu selekciju i ugostiteljima, hotelijerima, distributerima a naravno i obožavaocima dobre kapljice omogućimo komunikaciju i degustaciju brendiranih rakija i alkoholnih pića, kaže Dejan Radović organizator festivala.

 

Na ovogodišnjem Spirit Festu Sarajevo će svoje proizvode predstaviti 60 izlagača a posjetioci će imati priliku degustirati vrhunske rakije i druga alkoholna pićauz gastronomske delicije iz Bosne i Hercegovine i Regiona.

 

Na festivalu će po 7put biti upriličena dodjela priznanja za najbolje ocijenjene rakije, prijavljeno je 150 uzoraka u kategorijama rakije od voća, rakija od grožđa, specijalnih rakija, likera i od ove godine kategoriji Gin-a.

 

Sarajevo Spirit Fest je izrastao u jedan od najznačajnijih festivala ove vrste u Regiji. Broj izlagača svake godine raste i interesantno je da se ovdje pojavljuju veliki brendovi. To je dovoljan pokazatelj da se radi o izuzetno kvalitetenim uzorcima koji se prezentiraju na Sarajevo Spirit Festu.

 

Programski sadržaj festivala ogledat će se i u povezivanju predstavnika destilerija i zastupnika svjetskih poznatih brendova alkoholnih pića.

Ugostiteljima i hotelijerima pruža se mogućnost da svoje barove obogate najkvalitetnijim pićima i razmjene iskustva sa izlagačima.