Superiornost Exit fest-a

I ovogodišnji EXIT Univerzum okupio je impresivan broj vodećih svjetskih muzičkih imena poput The Prodigy, Wu-Tang Clan, Skrillex, Eric Prydz, Alesso, Dimitri Vegas & Like Mike, Nina Kraviz, Indira Paganotto, Keinemusik i mnoge druge. Više od 200.000 posjetitelja iz preko 120 zemalja svijeta stiglo je na ovaj muzički događaj, privlačeći i brojne muzičke profesionalce i globalne medije kao što su DJ Mag, Mixmag, Crack Magazine, Beatport, EDM, Euronews, Daily Express i druge.

Britanski Mixmag, priznati autoritet na svjetskoj sceni elektronske muzike, istaknuo je kako je doživljaj EXITA nešto posebno: “Ništa nije kao EXIT!” Između ostalih, i DJ Mag iz Italije ovjenčao je festival naslovom “utvrde muzičke prošlosti, sadašnjosti i budućnosti”.

Svjetski mediji hvale posebnost festivala, gdje je otvaranje na Gorki List Glavnoj bini opisano kao “božanstveno”, dok je mts Dance Arena proglašena “rajem elektronske muzike” od strane britanskog Mixmaga. Britanski Euronews opisao je EXIT kao “balkansku oazu drum’n’bass-a i techna”, dok je američki EDM festival nazvao “jednim od najraznolikijih i najuzbudljivijih muzičkih festivala u Evropi“.

Danas, EXIT festival prenosi se širom svijeta, s preko 400 medija izvještavajući o događaju, uključujući one iz Sjedinjenih Američkih Država, Meksika, Francuske, Španije, Italije, Nizozemske, Njemačke, Velike Britanije, Češke, Grčke, Egipta i Indije. Britanski Euronews je svoju video reportažu završio sa: “Bilo je istinski sjajno iskustvo, svakako preporučujemo za sljedeću godinu”.

Upečatljivi nastupi, poput onog Nine Kraviz i Indire Paganotto, te Skrillexa i nezaboravnog zatvaranja festivala sa Keinemusik kolektivom, odjeknuli su društvenim mrežama i osvojili srca milijuna obožavatelja širom svijeta. EXIT festival je, ne samo mjesto okupljanja velikih svjetskih zvijezda, nego i mjesto gdje se stvaraju nezaboravni trenuci i gdje muzika dobiva novu dimenziju.