Sting gotovo rasprodao koncert u Sarajevu

Planetarna muzička zvijezda Sting, održat će koncert u sarajevskoj Zetri 19.marta 2022. godine. Prema informacijama, koncert je gotovo rasprodat samo 7 dana od puštanja ulaznica u prodaju.

(Photo by Denise Truscello/Getty Images for Caesars Entertainment)

Fan pit i tribine za sarajevski koncert rasprodate su za samo nekoliko sati od puštanja u prodaju, a cijena je iznosila 99,00 KM i za fan pit i za tribine. Prema raspoloživim informacijama ostalo je još manje od 500 ulaznica za parter u Zetri. Ulaznice je moguće kupiti preko web servisa Kupikartu.ba po cijeni od 69,00 KM.

Koncert će trajati dva sata i biće sastavljen od Stingovih najvećih hitova (Every Breath You Take, Message In A Bottle, Englishman in New York, Fragile, Shape Of My Heart, Desert Rose) ali će istovremeno biti i promocija novog albuma „The Bridge“ koji izlazi 19. novembra i već je najavljen uspješnim radijskim hit-singlom “Rushing Water”.

Kao specijalni gost, koncert će otvoriti 45-minutni nastup Joe Sumnera sa svojim bendom. Koncert velike muzičke zvijezde je zakazan za 19. mart 2022. godine u Sarajevu u dvorani Zetra, u organizaciji najvećeg regionalnog nezavisnog promotora, produkcije Avalon.

Avalon se bavi promoterstvom od 1993. godine, a zadnjih 15 godina je postala vodeća promoterska kuća na Balkanu, iza koje su koncerti po najvišim svjetskim tehničkim i sigurnosnim standardima u cijeloj regiji sa preko 150 vrhunskih izvođača od Amy Winehouse, Irona Maidena, Bob Dylana pa sve do Santane, Bryan Adamsa, Pink, Billy Idola i Lenny Kravitza, Ozzy Osbourna i Slasha kao i bendova poput ZZ Top, Whitesnake, Green Day, Massive Attack, The Prodigy, Faithless, One Republic, Duran Duran, Simple Minds, Simply Red i mnogi drugi.