SOLHEAT je hit

Najveći privredni događaj u Bosni i Hercegovini u sferi namještaja i prateće industrije, Međunarodni sajam „SARAJEVO4WALLS“ će se održati u Sarajevu, od 31.03. – 03.04.2022. godine u Olimpijskom kompleksu ZETRA na prostoru od 7.500m2.

Jubilarno peto izdanje najvećeg i najznačajnijeg privrednog događaja u sferi namještaja i drvne industrije održan je  nakon pauze od dvije godine u Olimpijskom kompleksu Huan Antonio Samaran – Zetra.

Na najvećem Međunarodnom sajmu namještaja „SARAJEVO4WALLS“ u Bosni i Hercegovini predstavili su se cijela drvna industrija – od faze primarne prerade drveta do izrade finalnih proizvoda. U ovaj sajam spada i uređenje enterijera i eksterijera, kao i promocija proizvoda svih pratećih industrija – proizvođača najrazličitijih repromaterijala koji se koriste u proizvodnji namještaja.

Pored namještaja, ove godine, odlično osvježenje i iznenadjenje je štand sa veoma posjećenim i interesantnim proizvodom za grijanje “SolHeat”, višestruko nagradjivanog domaćeg inovatora Salke Užičanina.

“SolHeat” zagrijava vaš dom pretvarajući dnevnu svijetlost u toplotnu energiju dovoljnu za grijanje 40m2 sa jednim uredjajem.Nije mu potrebna struja, što ga čini posebnim i prvonagradjenim na internacionalnom takmičenju “Green ideas” , a pravi velike uštede u vremenu kada je cijena struje i goriva na vrhuncu .

Na pomenutm štandu “SolHeat” primjećena su mnoga poznata lica: Nihad Imamović – vlasnik Agrokomerca i bivši direktor ASA grupacije, Amir Vuk Zec- poznati arhitekta i dizajner, Saljo Mrkulić- vlasnik hotela “Hills” i “Hollywood”, Saša Cvijetić – bivši direktor NTCHS i “Ceger-dostave”.

Prema informacijama koje smo prikupili od organizatora, ovaj patent je interesantan nekolicini stranih investitora, tako da inovator Salko Užičanin uskoro pokreće proizvodnju i van granica Bosne i Hercegovine.