Kada se Korejci zažele nekog finog i utješnog jela, često puta rade Kimchi jeon ili Kimchi buchimgae. Riječ je o korejskoj vrsti slane palačinke koja se – baš kao što joj ime kaže – radi s dodatkom kimchija, odnosno fermentiranog kupusa u ljutoj marinadi.

Kimchi je nacionalni ponos Koreje te ga svaka porodica samostalno radi i ima u svojoj ostavi. Ako niste vješti u pripremi zimnice – ne brinite. Kimchi se danas možete kupiti u specijaliziranim trgovinama i na internetu.

Korejske palačinke s kimchijem su ljute, slane i hrskave, a obično se poslužuju kao zasebno jelo ili prilog drugim jelima. Osim kimchija za njihovu su vam pripremu potrebne svakodnevne namirnice  poput brašna, šećera i ulja.

Sastojci za korejske palačinke:

 • 220 g fermentiranog kimchija
 • 125 ml vode
 • 60 g brašna
 • 4 kašike ulja
 • 3 mlada luka
 • ½ čajne kašikice šećera

Priprema korejski palačinki:

 1. Narežite kimchi na manje komade te ga pomiješajte s vodom, brašnom i šećerom. U smjesu narežite i komadiće mladog luka i sve dobro promiješajte.
 2. Na većoj tavi zagrijte dvije kašike ulja, pa dodajte smjesu na bazi fermentiranog kimchija. Stražnjom stranom kašike utisnite smjesu u krug u tavu i pecite oko tri do pet minuta dok ne postane hrskava.
 3. Pažljivo preokrenite palačinku na drugi stranu i dodajte ostatak ulja. Termički obrađujte još tri do pet minuta. Preokrenite palačinku još jednom i pecite je oko jedne minute.
 4. Dok se ne usavršite u preokretanju korejski palačinki, smjesu možete podijeliti na dva dijela te ispeći dvije manje palačinke umjesto jedne velike.
 5. Pečenu korejsku palačinku s kimchijem prebacite na tanjur i poslužite toplu s malo sezamovih sjemenki i nasjeckanog mladog luka. Prijatno!