Oprah i savjet za one u 50im

Suočavanje s procesom starenja za mnoge predstavlja izazov, najčešće zbog očekivanja društva da vječno ostanemo mladi. Oprah Winfrey, voditeljica i motivacijska govornica, često govori koliko je starenje divan proces u kojem se još više upoznajemo sa sobom, otkrivamo nove slobode i ljepote života.

Kada se ona suočavala sa starenjem i ulazila u srednje godine, dobila je važan savjet od američke aktivistkinje Maye Angelou. “Kad sam napunila 50 godina, moja draga prijateljica Maya Angelou je još bila živa i rekla mi je: “Dušo, u pedesetima ćeš biti sve što si željela biti, možeš činiti što god si oduvijek željela. To je to. Ulazi. Zašto još nisi tu?”

Oprah Winfrey je više puta isticala kako nam novo životno doba može učiniti život boljim.

“Živimo u kulturi u kojoj je sve protiv starenja, svaki proizvod je proizvod protiv starenja, sve što biste trebali jesti je protiv starenja… Mislim da svi postajemo bolji s godinama, a kultura je postavljena da nam kaže kako je to pogrešna stvar.” – objasnila je voditeljica.

Dodala je i sljedeće važne savjete – “Svaka nas godina treba naučiti nečemu vrijednom; hoćete li usvojiti lekciju ovisi o vama. Svaka godina vas približava vašem pravom, iscjeljenom Ja. Ja to slavim i poštujem. I zahvalna sam za svako doba u kojem sam blagoslovljena biti.”

Zato, sljedeći put kada pomislite na starenje, bore i promjene života u srednjim godinama, podsjetite se da je ovo možda jedno od najljepših poglavlja na putovanju koje se zove život. I promatrajte ga s puno zahvalnosti.