Nevrijeme u Njemačkoj

Grad Reutlingen, smješten u njemačkoj pokrajini Baden-Wurttemberg, doživio je snažno nevrijeme u kojem je u relativno kratkom roku pao tučak visine preko 30 centimetara. Zbog ovog nepredviđenog vremenskog događaja, grtalice su morale intervenirati na terenu. Led, u kombinaciji s lišćem i otpadom, uspio je blokirati odvodne cijevi, što je dovelo do poplave podruma, garaža i stambenih objekata, prema izvještajima lokalnih medija.

Reka u blizini ovog grada dramatično je porasla za 1,50 metara, ali na svu sreću nije izbila iz svojeg korita. Tehničke službe i vatrogasci su imali veliki posao u ovoj situaciji, dok su grtalice čistile prekrivene ulice.

Videosnimke iz pogođene regije prikazuju ulice obložene ledom, te iznenađene građane koji u neverici posmatraju okolinu sa vrata svojih domova. Interesantno, čak su i radnici tehničkih službi, koji čiste ulice, bili u kratkim rukavima. Grad Reutlingen se nalazi u blizini Stuttgarta, na jugozapadu Njemačke.

Vrijedi spomenuti da su nevremenske prilike posljednja 48 sata pogodile južni dio Njemačke, Austriju, Sloveniju koja je doživjela katastrofalne poplave, kao i manji dio Hrvatske.