NAJPOZNATIJI MISTER BIH

Dejan Radović široj bh. javnosti najpoznatiji je kao bivši Mister BiH, a ovu titulu je nosio čak osam godina, od 2003., kada ju je stekao, do 2011. godine.

Osim epiteta jednog od najljepših i najpoželjnijih muškaraca na javnoj sceni naše zemlje, period bavljenja modelingom donio mu je značajna iskustva i kontakte, što mu je kasnije dosta pomoglo u sferi biznisa.

Već nekoliko godina Radović organizira prepoznatljive projekte iz oblasti sporta, kulture i druge vrste društvenih događaja, među kojima su Međunarodni fudbalski turnir U-17 “Igraj fudbal, živi život”, Međunarodni rukometni turnir U-14 i U-16 “Više od igre”, Coffee Fest Sarajevo, sajam namještaja Sajam Sarajevo4Walls…

– Ljudi me i dalje prepoznaju kao Mistera BiH, ali sam sve vrijeme radio na svom obrazovanju i razvijanju vještina i kompetencija, koje su kasnije došle do izražaja. Titula Mistera mi je bila podrška u svemu tome. Već devet godina organiziram Međunarodni fudbalski turnir U-17 “Igraj fudbal, živi život”, a pet godina Međunarodni rukometni turnir U-14 i U-16 “Više od igre”. Tu je i Coffee Fest Sarajevo na kojem radim više od šest godina, a koji je najveći festival tog tipa na Balkanu, te sajam namještaja Sarajevo4Walls. Pokušavam da društveno djelujem kroz taj rad, ali i na brojnim humanitarnim projektima, u kojima učestvujem onoliko koliko mogu. Svi moji projekti su društveno korisni, a kroz njih nastojimo da pomognemo i ugrožene kategorije- kaže Radović.

Popularni sarajevski neženja, koji je diplomirao ekonomiju na Univerzitetu u Sarajevu, u petak, 11. septembra prvi put je stao pred matičara, rame uz rame sa svojom izabranicom Selmom Subašić.

– Kum na vjenčanju bio je  Vedad Karamehmedović, dugogodišnji prijatelj sa kojim me veže skoro tri decenije prijateljstva, od 1992. godine. Kuma mojoj budućoj supruzi bila je Mirela Krajčin. Nakon tri i po godine zabavljanja odlučili smo da je vrijeme da se vjenčamo – govori bivši Mister BiH.