Najljepši bazen koji smo vidjeli u Hrvatskoj, smješten na Lopudu

Kamena kuća koja datira još iz 15. stoljeća, smještena u dubrovačkom arhipelagu, točnije na otoku Lopudu, skriva jedan bazenski dragulj. Da je itekako poseban i drugačiji od svega onoga što smo dosad vidjeli, govori činjenica da je ni manje ni više nego smješten u ruševinama.

Odluka na taj potez proizašla je iz ideje za cjelokupni projekt – sačuvati izvornost zatečenog lokaliteta i oplemeniti ga diskretno modernim elementima. Za sve to zaslužan je Arhitektonski ured Antonio Zaninović u suradnji s dizajnerskim studijem Rees Roberts and Partners.

Ono što je posebno zanimljivo i očaravajuće u cijelom projektu bazena jest da je ruševina u kojem je danas smješten pronađena zapravo prilikom raščišćavanja terena. Kada su došli do spoznaje da bi ga upravo tu mogli postaviti, obrubili su bazen kamenim blokovima iz razdoblja splitske Dioklecijanove palače.

Osim same ljepote tog bazenskog segmenta, cjelokupnom dojmu na atraktivnosti daje i sama lokacija, odnosno pogled na more i obalne otoke. Kako izgleda donosimo kroz nekoliko fotografija u sklopu članka, a jedino što još možemo nadodati jest – WoW!