Mick Jagger slavi 80. rodjendan

U srijedu, najstariji britanski rok superstar, Mick Jagger, slavi svoj osamdeseti rođendan. Iako je stigao do osme decenije života, čini se da lider Rolling Stonesa ne pokazuje znakove starenja niti usporavanja. Način na koji planira proslaviti ovu prekretnicu je prigodan za njega: velika proslava u jugozapadnom dijelu Londona, prema britanskim tabloidima.

Kroz desetljeća je bio stalno prisutan na naslovnicama kao zločesti dječak, ultimativni seks simbol i rok zvijezda koja nema ravnog. Mick Jagger nastavlja očaravati svoju publiku svojim nastupima, izazovima i trijumfima.

Nedavno je sa Rolling Stonesima bio na europskoj turneji kako bi proslavili 60. godišnjicu benda. Turneja je završila prošle godine, prvi put bez njihovog dugogodišnjeg bubnjara Charlieja Wattsa, koji je preminuo 2021. godine.

Iako je operiran 2019. godine, kada mu je zamijenjen srčani zalistak, ovaj energični zabavljač održava svoju izvanrednu formu i vitku figuru kroz režim trčanja, kick-boxinga, vožnje bicikla i joge.

Pjesme poput “Jumpin’ Jack Flash”, “Gimme Shelter”, “Sympathy for the Devil” i “Not Fade Away”, postale su himne kulturne i društvene eksplozije šezdesetih godina, zahvaljujući Jaggeru i njegovom bendu.

Michael Philip Jagger, rođen 26. jula 1943. u Dartfordu, južno od Londona, iz obitelji srednje klase, izgradio je reputaciju koja se odlikuje pomakom granica, pri čemu je u potpunosti iskoristio seksualnu revoluciju i rekreativnu upotrebu droga tog doba.

Jagger je zajedno s Keithom Richardsom, prijateljem iz djetinjstva, osnovao The Rollin’ Stones 1962., koji će 1963. postati The Rolling Stones, zajedno s Billom Wymanom i Charliejem Wattsom, nakon što su otkrili zajedničku ljubav prema bluesu. Nakon što je napustio Londonsku školu ekonomije da bi se posvetio muzici, bend je 1965. godine imao svoj prvi veliki hit “(I Can’t Get No) Satisfaction”.

Uprkos svom imidžu kao figure koja krši pravila, Jagger je kasnije u životu postao ugledna figura u društvu. Godine 2002. kraljica Elizabeta II. ga je proglasila viteza, te je postao poznat kao “Sir Mick”.

U 2016. godini, američka plesačica Melanie Hamrick, njegova trenutna partnerica, rodila mu je sina, čime je postao otac osmi put. Već ima sedmero djece iz četiri prethodne veze