Maslac Novaka Đokovća ubrzava metabolizam

Gi maslac, zlatnožutog tona i prijatnog mirisa, centralni je dio prehrane svjetskog teniskog asa, Novaka Đokovića. Nastaje procesom termičke obrade neslanog putera, tokom kojeg se uklanjaju mliječne bjelančevine i voda, rezultirajući proizvodom koji ne sadrži laktozu.

Ova namirnica je bogata korisnim mastima, s naglaskom na omega 3 i omega 6 masne kiseline. U njoj se mogu pronaći i kiseline sa antibakterijskim i antikancerogenim svojstvima, te vitamini A, D, E i K.

Gi maslac, kao prečišćeni puter, predstavlja lako probavljive masti koje pružaju energiju tijekom cijelog dana. Podupire ravnotežu u želucu, poboljšava memoriju i učenje, usporava proces starenja i jača imunološki sustav. Proizvodnja gi maslaca obuhvaća proces laganim grijanjem običnog putera dok ne počne pjeniti. Nastalu pjenu pažljivo uklanjamo sve dok se više ne formira, a zatim prozirni puter procedimo kroz gazu, čime je gi spreman za upotrebu.

Gi maslac je postao sve popularniji u svijetu kulinarstva, ne samo kao zamjena za ulja i druge masnoće, već i kao dodatak jelu i namaz umjesto standardnog putera i margarina. Odličan je za prženje, jer ostaje stabilan na visokim temperaturama i zadržava svoj prirodni okus. Štoviše, nutritivna svojstva ostaju nepromijenjena čak i kada se maslac zagrije, što ga čini jednom od najkvalitetnijih masti za termičku obradu hrane danas.