Maradona

Argentinska legenda isticala je kako mnogo svojih uspjeha zahvaljuje upravo Fidelu Castru, bivšem kubanskom predsjedniku koji je umro 25. studenog 2016. godine, odnosno prije točno četiri godine. Tad je Diego Armando Maradona (60) bio u Zagrebu gdje je pratio Davis Cup finale između Argentine Hrvatske te mu nije otišao na sprovod.

– Bio mi je kao otac. Kad tenis završi, otići ću na Kubu i pozdraviti se s prijateljem. Otvorio mi je vrata Kube kad mi je Argentina zatvorila vrata – rekao je tad Maradona.

FILE PHOTO: A tattoo of Cuba

FILE PHOTO: Argentine legend Maradona meeting with Fidel Castro

A sve je krenulo nakon što je Argentina osvojila Svjetsko prvenstvo 1986. godine, a Maradona je posjetio Fidela Castra i donio mu svoj dres. Bio je fasciniran Fidelovim pričama te se nekoliko puta vraćao na Kubu, a poklon je svaki put bio obavezan – neki od njegovih dresova.

Ali prijateljstvo je procvalo kad je Maradona otišao u mirovinu. Diego je bio u velikim problemima s drogom i trebala mu je hitna hospitalizacija i rehabilitacija. Castro je tu vidio priliku za kubansko zdravstvo koje je tad uskočilo za Maradonu. Vratio se tad Diego u život te uvijek isticao kako mu je on spasio život.

FILE PHOTO: Cuban President Fidel Castro poses with Argentine soccer star Diego Maradona

Iz zahvalnosti je tetovirao njegov lik na listu, a onda je četiri godine kasnije na isti datum kao i prijatelj mu Fidel otišao u vječna lovišta. Tko zna, možda su već popušili zajedničku cigaru na nekom boljem mjestu…