LOKALNI BREND SA GLOBALNIM IDEJAMA

Protector Bags: Od rješenja problema do brenda

Iz želje da se napravi nešto novo i zaštite dragocjeni instrumenti, video i audio oprema nastala je prva, ali i sve ostale torbe brenda Protector. Priča ovog brenda počela je prije pet godine u Slatini, nedaleko od Banjaluke, kada je osnivač Protectora Ivan Milinković napravio svoju prvu torbu za DJ opremu. Ivan koji se tada bavio DJ-ingom je godinama i sam imao problem transporta i zaštite svoje opreme, sve dok stvari, a u ovom slučaju makaze, nije odlučio uzeti u svoje ruke.

  • U trenutku kada mi je došla ideja da napravimo brend jednostavno sam znao da je to to. Spojili su se moje školovanje, radno iskustvo i DJ-ing u jednu cjelinu. S obzirom na to da sam po struci tekstilni inženjer imao sam iskustva sa upotrebom sličnih materijala, a imali smo i stariju industrijsku šivaću opremu pa sam nakon nekoliko dana rada napravio dvije torbe koje su mi u tom trenutku bile savršene. Ja sam ih prvi testirao i vidio sve prednosti tog načina transporta i zaštite opreme,  priča nam Ivan.

Torbe su praktične, lagane, vodootporne i skrojene po najnovijim standardima. Privukle su pažnju kolega i okoline i prve narudžbe uskoro su počele da pristižu.

  • Danas Protector ima preko 15 novih mašina za razne namjene, i nekoliko radnika koji rade na njima. Proizvod je daleko napredniji od prvobitnih jer se koriste savremeniji materijali, bolje zaštitne spužve koje pružaju korisniku potpuni osjećaj sigurnosti, pojašnjava Milinković.

Lokalni brend sa globalnim idejama

Protector je u međuvremenu postao dobro poznat brend u regionu sa  velikim brojem zadovoljnih klijenata i više od 300 ručno uređenih šablona.  Torbe koje proizvode riješile su probleme mnogih profesionalaca. Transport opreme je postao mnogo jednostavniji, a cijene su daleko povoljnije nego cijene tvrdih kofera. Sa radom na konstantnom usavršavanju i unapređenju svih svojih proizvoda kao i na stvaranju novih modela, poručuju iz Protectora, nastavljaju.

  • Kroz saradnju svih zaposlenih kompanija „Protector bags“ nastaviće i u budućnosti da nudi odgovore na razne zahtjeve i izazove koje posao nosi. Želimo da se predstavimo i na tržištu Evropske Unije, kaže Ivan.

Uvijek može više

Pored brenda Protector, koji je usko specijalizovan za namjenske torbe za zaštitu instrumenata, u nastajanju je novi brend torbi. Ovaj put u pitanju su torbe namijenjene ženama i muškarcima.

  • Nakon velikog broja upita naših klijenata, koji su bili veoma zadovoljni kvalitetom i izradom odlučili smo se za taj korak i počeli ponovo od „nule“ razvijati još jedan brend ali sa već velikim iskustvom u tom procesu. Želja nam je da iskoristimo naše znanje, iskustvo i strast prema proizvodnji torbi i omogućimo što većem broju žena i muškaraca pristup kvalitetnim modernim torbama proizvedenim na domaćem tržištu po pristupačnim cijenama, poručuje Ivan.

 

Više informacija na: www.protectorbags.com