Jedan od najpopularnijih sendviča na svijetu – TUNA MELT
U moru brzih obroka i comfort food klasika, sendviči zauzimaju posebno mjesto. Topli ili hladni, brzi i jednostavni ili bogati, s raznim sastojcima i namazima, omiljeni su diljem svijeta zbog svoje jednostavne pripreme. Oni su najbrža opcija kada nas iznenadi glad, bilo da se radi o prvom jutarnjem obroku, snacku u hodu, ili pak opuštenoj večeri.
Sendviče možemo pripremati na bezbroj načina, no neki su postali globalno prepoznatljivi. Tu su, primjerice, club sandwich, BLT, talijanski panini, i slatki PB&J sendvič. Ali, naš favorit je svakako Tuna Melt.
Za one koji još nisu probali, Tuna Melt je topli sendvič koji se sastoji od nadjeva od tunjevine i majoneze, rastopljenog sira i hrskavo zapečenog kruha. Naziv “melt” odnosi se na sir koji se topi i spaja sve sastojke u jednu savršenu cjelinu. Osim toga, dodajemo i nekoliko sastojaka poput vlasca, luka, peršina, limunovog soka, soli i papra. Idealno je za doručak, brunch, ručak, večeru ili snack – jednostavno savršen u bilo kojem trenutku.
Spoj sočne tunjevine, topljenog sira i hrskavog kruha stvara savršen miks okusa i tekstura. Iako je jednostavan za pripremu, priznajemo, ponekad zaboravimo na njega. Zato donosimo najbolji recept za ovaj američki klasik, ali s malim twistom! Dodali smo jalapeño i rotkvice, no možete se odlučiti za verziju bez pikantnosti, ako nije po vašem ukusu.
Recept za Tuna Melt sendvič:
Sastojci za salatu od tunjevine:
-
85 g bijele tunjevine
-
1 kašika sitno nasjeckanog jalapeña
-
1 kašika nasjeckanih rotkvica
-
1 kašika nasjeckanog crvenog luka
-
2 kašike krem sira
-
1 kašičica majoneze
-
1/2 kašičice Worcestershire umaka
-
1/3 šalice (oko 30 g) naribanog zrelog cheddar sira
Za ostatak sendviča:
-
Brioche kruh (ili kruh po izboru)
-
Maslac za prženje
-
Sol i papar po ukusu
-
1/2 šalice (oko 45 g) naribanog zrelog cheddar sira
Priprema:
-
Zagrijte pećnicu na funkciju “grill”.
-
U zdjeli pomiješajte sve sastojke za salatu od tunjevine dok se dobro ne sjedine. Po želji prilagodite količinu majoneze i jalapeña ovisno o tome koliko kremasto ili pikantno želite.
-
Na dvije kriške brioche kruha stavite naribani cheddar sir. Položite ih na lim za pečenje.
-
Zapecite pod grillom 2 minute, dok se sir ne otopi i lagano porumeni.
-
Na jednu krišku dodajte žlicu-dvije salate od tunjevine i poklopite drugom kriškom.
-
U tavi otopite malo maslaca na srednje laganoj vatri. Dodajte sendvič i poklopite tavu. Pržite dok donja strana ne postane zlatno-smeđa, a sir i salata se lijepo sjedine i rastope.
Uživajte u savršenom okusu ovog toplog sendviča!