Jedan od najpopularnijih sendviča na svijetu – TUNA MELT

U moru brzih obroka i comfort food klasika, sendviči zauzimaju posebno mjesto. Topli ili hladni, brzi i jednostavni ili bogati, s raznim sastojcima i namazima, omiljeni su diljem svijeta zbog svoje jednostavne pripreme. Oni su najbrža opcija kada nas iznenadi glad, bilo da se radi o prvom jutarnjem obroku, snacku u hodu, ili pak opuštenoj večeri.

Sendviče možemo pripremati na bezbroj načina, no neki su postali globalno prepoznatljivi. Tu su, primjerice, club sandwich, BLT, talijanski panini, i slatki PB&J sendvič. Ali, naš favorit je svakako Tuna Melt.

Za one koji još nisu probali, Tuna Melt je topli sendvič koji se sastoji od nadjeva od tunjevine i majoneze, rastopljenog sira i hrskavo zapečenog kruha. Naziv “melt” odnosi se na sir koji se topi i spaja sve sastojke u jednu savršenu cjelinu. Osim toga, dodajemo i nekoliko sastojaka poput vlasca, luka, peršina, limunovog soka, soli i papra. Idealno je za doručak, brunch, ručak, večeru ili snack – jednostavno savršen u bilo kojem trenutku.

Spoj sočne tunjevine, topljenog sira i hrskavog kruha stvara savršen miks okusa i tekstura. Iako je jednostavan za pripremu, priznajemo, ponekad zaboravimo na njega. Zato donosimo najbolji recept za ovaj američki klasik, ali s malim twistom! Dodali smo jalapeño i rotkvice, no možete se odlučiti za verziju bez pikantnosti, ako nije po vašem ukusu.

Recept za Tuna Melt sendvič:

Sastojci za salatu od tunjevine:

  • 85 g bijele tunjevine

  • 1 kašika sitno nasjeckanog jalapeña

  • 1 kašika nasjeckanih rotkvica

  • 1 kašika nasjeckanog crvenog luka

  • 2 kašike krem sira

  • 1 kašičica majoneze

  • 1/2 kašičice Worcestershire umaka

  • 1/3 šalice (oko 30 g) naribanog zrelog cheddar sira

Za ostatak sendviča:

  • Brioche kruh (ili kruh po izboru)

  • Maslac za prženje

  • Sol i papar po ukusu

  • 1/2 šalice (oko 45 g) naribanog zrelog cheddar sira

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na funkciju “grill”.

  2. U zdjeli pomiješajte sve sastojke za salatu od tunjevine dok se dobro ne sjedine. Po želji prilagodite količinu majoneze i jalapeña ovisno o tome koliko kremasto ili pikantno želite.

  3. Na dvije kriške brioche kruha stavite naribani cheddar sir. Položite ih na lim za pečenje.

  4. Zapecite pod grillom 2 minute, dok se sir ne otopi i lagano porumeni.

  5. Na jednu krišku dodajte žlicu-dvije salate od tunjevine i poklopite drugom kriškom.

  6. U tavi otopite malo maslaca na srednje laganoj vatri. Dodajte sendvič i poklopite tavu. Pržite dok donja strana ne postane zlatno-smeđa, a sir i salata se lijepo sjedine i rastope.

Uživajte u savršenom okusu ovog toplog sendviča!