GOOGLE FOR NONPROFITS OD SADA DOSTUPAN U BOSNI I HERCEGOVINI

Google for Nonprofits širi se u još nekoliko novih zemalja, uključujući i Bosnu i Hercegovinu, uz uslugu Google for Nonprofits, organizacije će imati pristup alatima za ključnu produktivnost i saradnju, zajedno sa alatima za podizanje svijesti i za prikupljanje sredstava putem online-a.

Sa ovim širenjem, Google for Nonprofits je sada dostupan u 67 zemalja.

Neprofitne organizacije koje ispunjavaju uslove mogu poslati zahtjev za Google for nonprofits račun i početi koristiti Google alate koji su potpuno besplatni

G Suite for Nonprofits pomaže neproftne organizacije da sarađuju putem online-a na efikasniji način uz pomoć pametnih i sigurnih biznis aplikacija kao što su Gmail, Docs, Calendar, Drive, i Google Meet, tako da se mogu fokusirati na ono što je bitno. Osim toga, Google Meet Premium značajke su dostupne svim G Suite korisnicima do 30 septembra 2020.

Ad Grants  pruža do 10.000 američkih dolara mjesečno za ne-novčano oglašavanje na Google pretraživaču i biće dostupni do kraja oktobra 2020 u cilju pružanja pomoći neprofitnim organizacijama u privlačenju donatora,
podizanju svijesti i zapošljavanju volontera tokom COVID-19.

YouTube for Nonprofit Programs  nudi vrhunske značajke za neprofitne organizacije kako bi mogle imati pristup globalnoj publici i kako bi proširile svoje akcije na vlastitomYouTube kanalu.

Google Earth and Maps omogućuje dobrotvornim organizacijama pristup uvjerljivom alatu za vizualizaciju podataka radi praćenja i dijeljenja uticaja  njihovih organizacija.

Za više informacija, posjetite Google for Nonprofits website i Help Center.