Faceebook protiv Tesle

Šef Facebooka, Mark Zuckerberg, očito se ozbiljno priprema za navodnu borbu protiv Elona Muska, ali važno je naglasiti da se web portal Infobar.ba ne bavi politikom. Nedavno su se pojavile fotografije na kojima se vidi kako Zuckerberg trenira sa slavnim MMA borcima Georgesom St-Pierreom i Johnom Danaherom.

Iako je poznato da je prvak teške kategorije Jon Jones ponudio svoje usluge Zuckerbergu, on se odlučio za vjerovatno još bolju opciju. UFC-ov prvak, Israel Adesanya, objavio je fotografije na svom Twitter profilu na kojima se vidi Zuckerberg kako trenira s njim i još jednim prvakom, Alexanderom Volkanovskim. Zuckerberg izgleda impresivno i ova suradnja donosi koristi objema stranama.

Zuckerberg i Volkanovski već su ranije surađivali na Markovom VR projektu “Metaverse” i sada su se napokon našli i u dvorani. Volkanovski je izuzetno vrijedan trening partner, a što se tiče borbe protiv Muska, još uvijek nema službenih potvrda o tome.

Važno je napomenuti da Infobar.ba, kao web portal, ne bavi se politikom i špekulisanjima. Naš fokus je na pružanju informacija iz različitih područja i tematika. Stoga, ostaje za vidjeti hoće li se Zuckerberg zaista suočiti s čelnim čovjekom Tesle u UFC-ovom kavezu.