Dani skuše u restoranu “MORNAR”

U moru gastronomskih čuda koja nas mame svojim okusima, skuša se ističe kao jedna od riba koja plijeni pažnju svojim specifičnim ukusom i bogatstvom nutrijenata. Ova plava riba, poznata po svom srebrnkastom sjaju i ukusnom mesu, već vjekovima je dio mediteranskog jelovnika.

Restoran Mornar, poznat po svojoj tradiciji i majstorstvu u pripremi morskih specijaliteta, odlučio je posvetiti posebne dane ovom morskom blagu. U okviru “Dana skuše”, kreiran je poseban meni gdje je skuša glavna zvijezda stola. S predivnim zlatnim tonovima pečene skuše, poslužuje se osvježavajuća krompir salata, dodajući pravu notu svježine svakom zalogaju.

Ali, doživljaj počinje čak i prije glavnog jela. Na početku vas očekuje čaša domaće rakije travarice ili višnjevače, pravi uvod u morske delicije koje slijede. Nakon toga, tu je i bogata riblja čorba, koja će vas svojim bogatim okusima pripremiti za glavno jelo.

Nakon skuše, svaki zalogaj prati i čaša vrhunskog vina koje savršeno komplementira jelo. A za kraj, tu je i delikatna panakota, kremasta poslastica koja će zadovoljiti i najistančanije nepce. Uz desert, možete uživati i u šoljici kafe, savršenom završetku obroka.

Cijeli ovaj gastronomski spektakl možete iskusiti po specijalnoj cijeni sa popustom od 22%, što cijeli meni čini izuzetno pristupačnim za samo 47KM. Pozivamo vas da se prepustite čarima morske kuhinje i uživate u svakom trenutku provedenom u restoranu Mornar.