Burger King u Sarajevu

Jedan od najvećih lanaca brze hrane u svijetu, Burger King, na korak je do otvaranja svog prvog objekta u Bosni i Hercegovini, a sada je poznato i kako će se on nalaziti u Sarajevo City Centru. Ljubitelji ukusnih burgera, prženih krompirića i osvježavajućih napitaka, napokon će moći uživati u specijalitetima Burger Kinga i u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Burger King svoj prvi objekat u našoj zemlji otvara uskoro u Sarajevo City Centru na trećem spratu, kada će građani i svi posjetitelji našeg grada dobiti novu lokaciju s brzom hranom. Lanac posluje u više od 100 zemalja širom svijeta i poznat je po visokom nivou usluga i kvaliteti proizvoda, a trenutno je u potrazi za radnicima u restoranu. Objavili su oglas za posao putem Klix Posao platforme i kao jednu od prednosti navode priliku za brz napredak i lični razvoj kroz plaćene edukacije.

Otvorenje Burger Kinga, nakon nedavnog dolaska još jednog popularnog lanca brze hrane KFC-a, u našoj zemlji predstavlja veliki korak u ekonomskom smislu. Pored toga što će gastro ponuda Sarajeva postati još bogatija, stvoriti će se i nova radna mjesta te pružiti nove mogućnosti za razvoj same ekonomije.

Burger King osnovan je 1954. godine, a poznat je i po nadimku “Home of the Whopper”. Sistem posluje u više od 18.600 lokacija širom svijeta, a na mapi će sada biti upisana i naša zemlja. Od same najave dolaska Burger Kinga na naše prostore, građani nisu sakrivali oduševljenje, a sigurno je da će sada s nestrpljenjem odbrojavati dane do otvorenja.