HUBLOT PREZENTOVAO NOVI PRESTIŽNI SAT

Kada je Hublot predstavio svoj inovativni pokret Meca-10 2016. godine, horolozi su bili ushićeni kako je on ponovo zamislio ručni mehanizam. Sada, brend supersize svoje dostignuće pretvara u stolni sat koji garantovano uvećava njegov revolucionarni dizajn i inženjering.

Izvorno inspirisan konstrukcijskim sistemom Meccano, stolni sat Meca-10 koristi istu skeletnu strukturu kao i njegov ručni sat za nenadmašan pogled na njegov unutrašnji rad. Prostorna konfiguracija takođe daje veću zahvalnost njenim slojevima fine mehanike. Njegove dimenzije su 7,7 inča i 7,1 inča, a dolazi u dvije verzije: jedna kutna sa prstenom od poliranog satenskog čelika i prozirnim kompozitom, a druga presvučena crnim PVD-om i mostovi koji podupiru zupčanike također su presvučeni crnom bojom.

Slično kao i njegov manji prethodnik koji se nosio na zglobu, i ovaj model dolazi sa urezanom krunom u 3 sata koja je presvučena gumom radi sigurnog hvatanja kada ga navijate. Kao i ručni sat, ima značajnu 10-dnevnu rezervu snage koja se prikazuje na displeju smještenom u 6 sati.

 

Sat Hublot Meca-10

Skeletirani dizajn omogućava gledateljima da vide zamršeni unutrašnji rad sata. Ljubaznošću Hublot

Ali prije nego što je bilo koji od ovih inženjeringa mogao postati stvarnost, Hublot je morao upotrijebiti pomoć kompanije L’Epée iz Jure , švicarske radionice svjetski poznate po svojoj stručnosti u izradi satova. Ovo partnerstvo ne samo da je tradicionalnom proizvođaču satova omogućilo pristup zanatlijama s različitim vještinama, već je stavilo moto kompanije „Umjetnost fuzije“ u visceralnu praksu.

“Uspjeli smo reproducirati jedinstvene karakteristike našeg pokreta Meca-10 u većem obimu”, rekao je Ricardo Guadalupe, izvršni direktor Hublota, u priopćenju za medije. „Ovaj inženjerski podvig postignut je zajedničkim naporima timova iz Hublota i L’Epéea. Na ovaj način zacrtavamo novi kurs za posvećenu tradiciju satova. ”

Gotov proizvod ograničenog izdanja dostupan je kod Hublota po cijeni od 50.500,00 USD.